Fish and Chips

7 portioner

Ingredienser
2 liter vegetabilisk olja för stekning
Salt
4x 200g filébitar av kolja eller torsk, skinn på och urbenad
2,5 dl vanligt mjöl
2,5 dl öl
2 ägg separerade – vispade vita och gulor i smeten
1,1 kg mjölig potatis – skalad och skuren i stora chips;

Förberedelse

  • Häll all vegetabilisk olja i fritösen, värm till 150°C.
  • Blanchera den skurna potatisen i oljan i ca 4 minuter eller tills den är mjuk men inte fått färg.
  • Blanda samman mjöl och öl, rör ner äggulorna och vänd sedan ner äggvitorna.
  • Skruva upp värmen till 170°C och avsluta sedan chipsen med att steka tills de är gyllenbruna.
  • Doppa fisken i smeten och stek i några minuter med chipsen tills den är gyllenbrun.
  • Låt rinna av på hushållspapper, strö över salt och servera med bröd och smör, inlagda gurkor och inlagda ägg!
Etiketter:,